1 800 - 0452 00 admin@kayapati.com

DIENSTEN

Consultaties/huisbezoek

Honden, katten, knaagdieren en vogels zijn bij ons meer dan welkom voor een check-up of voor vaccinaties. Wij doen ook huisbezoeken. Echter, weet dat de mogelijkheden op huisbezoek beperkter zijn. Ernstig zieke dieren kunnen beter op de praktijk behandeld worden omdat we hier beter uitgerust zijn en er hier ook verder onderzoek mogelijk is (zoals RX,…) .

Naast de behandeling van zieke dieren, hechten wij ook veel belang aan de preventieve aanpak. We geven jullie graag advies over voeding, vaccinaties en de bestrijding van inwendige en uitwendige parasieten. Ook de screening van de ‘senioren’ onder onze huisdieren is hierbij van groot belang.

VOOR SPOEDGEVALLEN ZIJN WIJ ALTIJD BEREIKBAAR! Bel ons wel van tevoren zodat wij alles tijdig kunnen klaarzetten. Zo gaat er geen tijd verloren!

Medische beeldvorming

Onze praktijk beschikt over een digitaal radiografie-toestel. Dit wil zeggen dat de RX-beelden rechtstreeks op de computer ontwikkeld worden. Met RX-foto’s kunnen we bijvoorbeeld breuken visualiseren.

Verder hebben wij ook een echografie-toestel ter beschikking om inwendige organen nog beter te visualiseren. Zo kunnen we het echografie-toestel gebruiken om bijvoorbeeld een dracht te bevestigen.

Microscopie

Onder de microscoop onderscheiden we verschillende celtypes van elkaar en kunnen we kleine organismen, zoals bacteriën en gisten, detecteren. Op deze manier krijgen we al een eerste indicatie over het celtype van een gezwel of kunnen we bijvoorbeeld bij oorontsteking bekijken welk organisme de oorzaak is. Dit laat ons toe om een meer specifieke therapie toe te passen.

Chirurgie

U kan bij ons terecht voor routine chirurgische ingrepen zoals sterilisatie en castratie. Ook wegname van gezwellen en andere ingrepen worden bij ons op de praktijk uitgevoerd. Wij beschikken over een gas-anesthesietoestel en een monitoringsysteem zodat uw huisdier onder veilige omstandigheden onder verdoving kan gebracht worden.

Orthopedische chirurgie wordt uitgevoerd door een externe chirurg hier op de praktijk of u wordt doorgestuurd naar een specialist.

Tandreiniging

Vele honden en katten kampen met slechte tanden of ontstoken tandvlees. Vaak is tandsteen hier een oorzaak van. De beste preventieve maatregel is natuurlijk dagelijks de tanden poetsen. Ja hoor, ook bij onze huisdieren is dit van groot belang! Als je huisdier echter al te veel tandsteen heeft, kan deze enkel d.m.v. een speciale reinigingsmachine verwijderd worden. Hiervoor moet de patiënt even onder een algemene verdoving aangezien uw dier volledig stil moet liggen. Ook slechte tanden of tanden die verkeerd geplaatst zijn, kunnen door ons verwijderd worden.

Hospitalisatie

In de hospitalisatieruimte kunnen onze patiëntjes rustig wakker worden na een operatie. Ook de dieren die wat langer verzorging nodig hebben kunnen hier wat rusten. Wij beschikken over verwarmde hokken en over een zuurstofkooi voor de patiënten die nood hebben aan een intensieve verzorging. Aangrenzend aan de hospitalisatieruimte is er een tuintje, waar uw viervoeter zijn pootjes even kan strekken.

Voeding en advies

U kan bij ons ook terecht voor het afhalen van voeding. Wij geven u ook graag advies. Zo bestaan er verschillende soorten voeding, zowel voor de gezonde hond als voor dieren met speciale aandoeningen. Ook voor honden en katten die een paar kilo’tjes teveel meeslepen, kunnen wij schema’s opstellen om hun ideaal gewicht terug te bereiken.

Zo gebeurde het ook bij Max. Max was een vrolijke Cocker van 23kg. Wanneer Max last kreeg van zijn hartje was het voor hem heel belangrijk om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Er werd voor Max een schema opgesteld met een duidelijk doel: hij zou zeker 5kg moeten vermageren. En afvallen? Dat lukte Max aardig! Na vier maanden dieet met een speciaal dieetvoer en veel beweging heeft Max zijn doel bereikt: hij weegt nu nog 18 kilogram. En Max zelf, die voelt zich nu veel beter en energieker!

Max voor zijn dieet.

Max na zijn dieet. Hij is nu energieker dan vroeger!